Sosyal Medyada Reklam Verirken Dikkat Edilmesi Gerekenler. Günümüzde sosyal medya kullanımının artmasıyla birlikte markalar, reklam çalışmalarını buradan da yönetmeye başladı. Fakat, sosyal medyada reklam oluşturmak sanıldığı kadar kolay değil.
Markalar, yeniliğe ayak uydurabilmek için stratejilerini sürekli değiştirmek zorunda kalıyor. Bu yeniliklerden biri de, sosyal medyanın gelmesi ve kullanımının yaygınlaşması oldu. Bu yüzden markalar, reklam kampanyalarını sosyal medya üzerinden de oluşturmaya başladı. Her ne kadar kolay gibi gözükse de, aslında sosyal medyada reklam oluşturmak sanıldığı gibi değil. Her işin ince noktaları olduğu gibi, sosyal medyada reklam oluşturmanın da ince noktaları bulunuyor.
Sosyal Medya Reklamcılığı
Reklam ajansları bu konuda ne yapabilir?
Reklam ajansları profesyonel kadroları sayesinde markanızı sosyal medya için geniş bir perspektif açıdan ele alır. İlk önce nasıl başlamanız gerektiğini, stratejinizi, hangi sosyal medya platformun sizin için daha uygun olacağını, görsel tasarımları, konsepti ve metinlerini size uygun olarak düzenler ve yayınlar. Özellikle sosyal medyada reklam vermek reklam ajanslarının en önemsediği noktalardan birisidir. Doğru hedef kitleyi doğru platformlarda ulaşmak ve bunu düşük bütçe ile yapmak takdir edersiniz ki maharet ister. Bu yüzden sosyal medya reklam verirken profesyonel bir reklam ajansı ile çalışmalısınız.
Sosyal medyada reklam oluşturma
Sosyal Medyada Reklam Oluşturmanın Önemli Noktaları
1. Kalite Puanınızı Yükseltin
Artık herkes, Facebook ve Twitter üzerinden reklam veriyor. Düşük bütçeli ya da yüksek bütçeli fark etmeksizin, herkesin reklam verdiği sosyal medyada önemli şeylerden biri kalite puanı. Markanıza uygun anahtar kelimeler seçer ve amaca uygun içerikler barındıran reklamlar hazırlarsanız, tıklama başına maliyetleriniz düşer. Bununla beraber, görüntülenme sayınızı da yükselterek, sosyal medyada zirveyi yakalayabilirsiniz.
Sosyal Medyada Reklam
Facebook sosyal ağında Relevancy Score adlı bir puanlama sistemi mevcuttur. Twitter da ise Quality Adjusted Bid adlı facebook sosyal ağa benzeyen puanlama sistemi vardır. Bu ölçüm sistemleri ile sosyal medyadaki aktivitenizi anlayabilir ve kendinizi bu alanda geliştirebilirsiniz. Kalite puanınızı yükseltmenin en iyi yolu, gönderilerinizin doğal ve yapay etkileşim performanslarını artırmaktır.
Sosyal Medyada Reklam Oluşturma
2. Hedef Kitlenizi Seçerken Titiz Davranın
Reklamınızın ulaşacağı kişileri iyi seçmeniz gerekmektedir. Amacınız, sadece sayfanızın görüntülenmesi değil, sizden gerçek anlamda yararlanabilecek müşteri kitlesini yakalamaktır. Reklamlarınızı, daha keskin ve daha net bir şekilde, amacınıza yönelik olan kitlelere yönlendirirseniz daha etkili sonuçlar alırsınız.
Dijital reklamcılık
3. Verilerinizi toplayın
Sosyal medyada oluşturduğunuz reklamların performansını analiz etmek, onunla ilgili veri toplamak da, en az reklamı yaratmak kadar önemlidir. Burada size Facebook Piksel sistemi yardım edebilir. Piksel ile hedef kitlenizin, Facebook ağından çıktıktan sonra ve sizin sitenize giriş yaptıktan sonraki hareketlerini takip edebilirsiniz.
Sosyal Medya
4, Sponsorlu Reklamlarınızda Video Kullanın
Özellikle tüketicinin ilgisini çekmek istiyorsanız, klasik haline gelmiş olan fotoğraf şeklinde sponsorlu reklamlardan vazgeçin. Tüketici bir günde bu tarz reklamları çok gördüğü için, artık ilgisini çekmiyor. Onun yerine sponsorlu reklamlarınızı, video formatı şeklinde yapabilirsiniz. Tüketici, bu formata yabancı olduğu için markaya ilgi duyabilir.
Yukarıda sıraladığımız maddelerden de anlayabileceğiniz üzere, sosyal medyada reklam konusunun derinine inildiğinde, bir sürü ayrıntı ortaya çıkıyor. Vereceğiniz reklamın gerçekten işinize fayda sağlayabilmesi için, ya çok bilgili ve sabırlı olacaksınız ya da sizin için çalışacak olan bir sosyal medya ajansı bulacaksınız…
Markanıza katabileceğimiz iyi fikirlerin olduğu, sizin için doğru ve etkili stratejiler oluşturabileceğimiz bir 360 derece tam ajans hizmeti almak isterseniz İstanbul – Acıbadem Fikirmod Kreatif & Dijital Reklam Ajansı olarak bize ulaşabilirsiniz.
Benzer makale veya içerikler için lütfen tıklayınız.