Content Marketing çeşitli bilgi sunan içeriklerin ilgili mecralardan paylaşılması iken, Context Marketing bu içeriğin daha da kişiselleştirilmesi ve ihtiyaç duyduğu anda erişebildiğimiz potansiyel tüketiciye sunulması olarak anlaşılabilir.
Content Marketing (İçerik Pazarlaması)
Günümüzde insanların reklamlardan daha çok itibar ettiği bir şey var. -Elbette ki fısıltı gazetesi(word of mouth marketing) hala tacını korumakta.- Fakat ona çok yakın bir satın alma kararı etkileyicisi de Content Marketing aslında. Peki bu içerik pazarlaması nasıl yapılıyor? Sosyal medya gönderileri, SEO çalışmaları ve elbette ki bloglar. Markanın ”Hey! Ben burda bir şey satmaya çalışıyorum, artık benimle ilgilenir misin?” demek yerine ”Sana sadece bir şeyler satmaya çalışan bir marka değilim, konuyla ilgili daha çok bilgi sahibi olmana da yardımcı olacağım” imajını sağlayabilmesi artık çok önemli. Bu sayede tüketicinin gözündeki marka itibarı da yükselmekte.
Context Marketing
Context’in terim anlamı ”bağlam” olarak geçmekte. Pazarlamadaki kullanımı da belirli bir koşul ve ortamda, gerçekleştirilen faaliyetin ürün veya hizmetle bir bağ oluşturması şeklinde açıklanabilir. Context marketing’de amaçlanan, oluşturulmuş content marketing kalemlerinin tüketicinin ihtiyacı olmaması halinde de onunla buluşturulmasıdır. Bu bağlamı çok fazla satışa odaklı bir şekilde oluşturmamak da oldukça önemli. İyi bir amaca hizmet ettiğini belirterek sağlanmış bir context marketing uygulaması ise bu işteki tam olarak istenen durumdur. Context marketingi content marketingten ayıran ve birbirine bağlayan açıklama tam olarak bu diyebiliriz.
Örnek
Context marketing uygulamasına iyi bir örnek olarak, son zamanlarda çıkan bir akıllı telefon uygulamasını verebiliriz. Evcil hayvanların sahiplendirilmesi üzerine kurulan bu uygulamanın TV’de dönen reklamlarında şöyle bir mesaj verilmişti: ”Satın almayın, sahiplenin” Bu harika bir mesaj ve uygulamanın kullandırılmasını son derece özendiren bir strateji. Bu konuyla ilgili son zamanlardaki toplumsal duyarlılığı çok iyi yakalamış bir iç görü örneği dememizde hiçbir sıkıntı yok. Uygulamanın ahlaki yönünü saatlerce bir web sitesi üzerinden anlatabilirdi ve bunun için tüketicinin zaman harcaması gerekirdi. Fakat olayı çok daha kısa bir yöntemle halletmiş oldu.
Context marketing,elinizdeki hedef kitlenizin demografik özellikleri dışındaki duyarlılıklarını da hesaba katarak yaptığınız pazarlamadır. Bu konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi ve danışmanlık için bize ulaşabilirsiniz.
Buna benzer daha fazla yazıya buradan ulaşabilirsiniz.